Our shoes come to life… (2nd part)

di absolutelychic

Taglio – Clicking
La produzione della calzatura inizia con il taglio. Un operaio esperto taglia a mano la tomaia e la fodera , dopo aver controllato la qualità della pelle per evitare che la stessa presenti difetti. Segue la preparazione dei pezzi per la giuntura delle tomaie o preparazione alla giunteria.

Footwear production begins with cutting better known as “clicking” from the slight sound the old knives used to make and which hand cutting still makes with a clicking knife. A skilled worker cuts out the upper and the lining, after checking the quality of the leather to prevent any defects, then follow the seaming preparation.

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Orlatura – Closing
Le tomaie passano quindi all’orlatura, fase che comprende diverse operazioni come la punzonatura, la colorazione dei bordi, la cucitura delle sezioni per formare la tomaia della scarpa. I macchinisti di questo reparto sono altamente specializzati e richiedono un’eccellente coordinazione di mani ed occhi.

Then the uppers are “closed”. This stage phase comprising various operations such as punching holes, edge staining, hand sewing, machine stitching the sections to form the shoe upper. The machinists are highly skilled, requiring excellent hands and eyes coordination.

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